ANALISTEN: BITCOIN KAN TOT $250.000 AANKOMEN VOOR DE ZORG VAN DE MACRO-INSTANTIES…

  • Post author:
  • Post category:Bitcoin

Er is de afgelopen jaren veel angst geweest dat centrale banken en andere autoriteiten zich op Bitcoin zullen richten, omdat ze het misschien als een bedreiging voor de traditionele financiële infrastructuur zien. Volgens Dan Tapiero is deze vrees echter vooralsnog ongegrond.

BITCOIN mag geen MACRO RELEVANT YET zijn, DESPITE PRICE SURGE

Dan Tapiero is de medeoprichter van DTAP Capital, Gold Bullion Int., onder andere bedrijven. Hij volgt Bitcoin al een tijdje op de voet, als een van de eerste macrostemmen die de ruimte betreden.

Hij merkte onlangs op dat totdat Bitcoin 250.000 dollar bereikt, of een marktkapitalisatie van ongeveer 5 biljoen dollar, het misschien niet relevant is op een macro-schaal:

“$200 miljard te klein om van belang te zijn voor de macro-autoriteiten. Goud is $12 biljoen en het kan niemand echt iets schelen. #Bitcoin heeft een opruiming tot minstens 250k. 25x voordat grote jongen wereldwijde macro-autoriteiten beginnen te zorgen dat het bestaat.”

Zijn tijdgenoot Raoul Pal, een voormalig hoofd van de verkoop van hedgefondsen van Goldman Sachs en CEO van Real Vision, merkte onlangs op dat Bitcoin “niet relevant is op wereldschaal”.

Yeah, 100% akkoord. Het is op dit moment niet relevant op wereldschaal. Zoals u zegt, zelfs een $10 trn heeft geen betrekking op de meeste centrale banken. De FX markt verhandelt de helft daarvan in een dag. DTCC ruimt iets op en vereffent iets over een quadriljoen in een jaar.

 

Het is de moeite waard om op te merken dat beide investeerders extreem bullish zijn op Corona Millionaire. Beide geloven dat de toonaangevende cryptocurrency een exponentiële rally zal ondergaan deze marktcyclus die het boven de $100.000 en verder zal brengen.

Een GEMEENSCHAPPELIJK BELIEF

Tapiero’s en Pal’s punt dat Bitcoin op dit moment niet relevant is op macroschaal is overgenomen door Tom Lee van Fundstrat Global Advisors. Lee, als hoofd van het onderzoek en mede-oprichter van Fundstrat, volgt al jaren cryptocurrencies en analyseert regelmatig de ruimte.

Lee said op een conferentie in Singapore in 2018 dat voordat een Bitcoin ETF moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, deze moet handelen tegen $150.000 of meer. Bloomberg wrote op zijn commentaar:

“Als je betrokken bent bij crypto, kan de SEC er als een obstakel uitzien,” zei Lee. “Ze zijn bescherming aan het instellen voor individuen en op dit moment is het niet handig voor de industrie, maar als de SEC iemand is die mensen vertrouwen” om hen te beschermen, “dan krijg je de mainstream bereid om betrokken te raken bij cpypto.”

Hoewel Bitcoin de afgelopen maanden en jaren een enorme groei heeft doorgemaakt, blijft het een kleine aanwinst op macroschaal.

Voorbeeld: pas recentelijk is Paul Tudor Jones, een miljardair hedgefondsmanager, begonnen met de cryptocrisis. En het is het vermelden waard dat hij zijn blootstelling aan Bitcoin sterk beperkt.