Citi verlaagt MicroStrategy-aandelen na gewaagde Bitcoin-weddenschap

  • Post author:
  • Post category:Bitcoin

MicroStrategy werd dinsdag gedowngraded naar “verkopen” van “neutraal”.

De aandelen van MicroStrategy daalden dinsdag nadat Citibank naar verluidt de business intelligence-firma had gedegradeerd vanwege zijn “onevenredige” Bitcoin Code focus.

Citi-analist Tyler Radke gaf een ‘verkoop’-rating op MSTR uit kort nadat het bedrijf had aangekondigd meer geld op te halen om Bitcoin ( BTC ) te kopen . Radke zegt dat CEO Michael Saylor’s “onevenredige focus op bitcoin” investeerders in aanzienlijke risico’s brengt, vooral na een “overbelaste” rally sinds september.

Hij schreef :

“De bitcoin-investering van MSTR heeft sinds augustus ’20 $ 250 miljoen (of $ 26 / aandeel of + 20% naar aandelen waard) geretourneerd. Hoewel indrukwekkend, verbleekt het in vergelijking met het rendement van 172% in de voorraad. Bij de huidige aandelenkoers suggereert onze analyse dat de markt veel optimistischere waarderingsscenario’s hanteert voor de kernactiviteiten en Bitcoin. ”

MicroStrategy-aandelen van Yahoo Finance

De aandelenkoers van MicroStrategy is gestegen sinds augustus, toen het bedrijf voor het eerst zijn Bitcoin-spel aankondigde. Veel beleggers beschouwen MSTR als een indirecte investering in Bitcoin, gezien de enorme digitale valutareserves van het bedrijf.

Maandag onthulde MicroStrategy plannen om nog eens $ 400 miljoen toe te wijzen aan zijn Bitcoin-schatkist. Om dit te doen, is het bedrijf van plan $ 400 miljoen aan converteerbare senior notes uit te geven. Zoals Cointelegraph meldde , zou $ 400 miljoen de Bitcoin-reserves van het bedrijf met meer dan 20.800 BTC verhogen.

MicroStrategy is verreweg de grootste zakelijke houder van Bitcoin. Het momenteel heeft 40.824 BTC in de boeken, ter waarde van een gecombineerde $ 2756000000.

Institutionele beleggers en bedrijven wenden zich tot Bitcoin als afdekking tegen inflatie en dollarinstabiliteit. Saylor heeft de kasreserves van zijn bedrijf vergeleken met een “smeltend ijsblokje”, aangezien de koopkracht van de Amerikaanse dollar blijft dalen. Hij gelooft dat de inflatie van activa zal groeien tot meer dan 20% per jaar.