Kleinere activa, zoals etherische oliën

Kleinere activa, zoals etherische oliën, staan in de lift.

Er gebeurt de laatste tijd iets heel gaafs. Terwijl bitcoin nog een poging doet voor $20.000 – een cijfer dat het in bijna drie jaar niet heeft gezien – wrijven de positieve vibes van de munt af op andere munten, zoals Bitcoin Revolution Ethereum, Litecoin, Chainlink en Ripple’s XRP, die allemaal aanzienlijk hoger zijn op het moment van de pers.

Als BTC het goed doet, doen activa zoals etherische stoffen het goed…

Veel mensen hebben de neiging om te speculeren over hoe goed activa met elkaar correleren. De waarheid is dat in de wereld van crypto alle kleinere cryptokringen, d.w.z. Ethereum, Litecoin, etc., de neiging hebben om bitcoin te volgen. Als het vermogen stijgt, volgen anderen het voorbeeld, en als het daalt, zinken altcoins al snel in perdition. Het is gewoon de manier waarop de dingen werken, dus als je hebt geïnvesteerd in altcoins, uw beste inzet is om te hopen dat bitcoin goed doet, omdat de meeste van de tijd, die munten zal niet stijgen op hun eigen.

Nou, handelaren hebben geluk, want toevallig doet bitcoin het erg goed op het moment van schrijven. Ondanks een recente daling van $300 van de prijs, is ‘s werelds nummer één cryptocurrency per market cap nog steeds aan het handelen voor meer dan $15.000, en analisten denken niet dat deze stierenrennen op elk moment snel zullen eindigen. In feite zijn sommigen er vrij zeker van dat de valuta zijn all-time high van $20K opnieuw zou kunnen ervaren.

Alex Kuptsikevich – een senior financieel analist met FX Pro – legde in een recent interview uit:

Het was belangrijk voor de bitcoin om de weerstand in de buurt van $12.000 te overwinnen. Toen het eenmaal was gepasseerd, had de munt geen significante hindernissen meer om de rally te herhalen naar $20.000. Alle hindernissen werden verpletterd, en nu wordt elke nieuwsachtergrond als positief ervaren voor de leidende cryptocentrale.

Een van de grootste dingen die bijdragen aan de hoge aantallen gezien in crypto vanaf de laatste tijd is de huidige status van fiat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. In zijn huidige vorm heeft de USD een beetje moeite met inflatie, en is het lager geworden sinds het coronavirus voor het eerst tegen onze wereldwijde, financiële markten begon aan te stoten.

Hoewel sommige analisten beweren dat het het beste is om de dollar met rust te laten en geen eenheden meer te drukken om hem de tijd te geven zich te herstellen, is dit niet de weg die de Amerikaanse regering bewandelt. In feite drukt het land nog steeds USD aan een extreem snel tempo, en gaat het zelfs zover dat het $1.200 aan stimuleringsgeld produceert voor alle Amerikanen die minder dan $75.000 per jaar verdienen aan het eind van maart.

Veel cijfers in de financiële industrie vonden dit een vergissing, maar het feit is dat de problemen in verband met de dollar bitcoin in sterker vaarwater lijken te duwen.

Is de dollar mislukt?

John Kramer – handelaar bij marktmaker GSR – heeft verklaard:

We weten misschien niet hoe een stimulans na de verkiezingen eruit ziet, maar investeerders blijven geloven dat de Amerikaanse Federal Reserve geld zal blijven drukken in een tempo dat gunstig is voor de eindige voorraad van de bitcoin.